Välj ett miljövänligt transportalternativ

Med ansträngda miljörapporter inför framtiden och allt dyrare drivmedelspriser söker allt fler miljövänligare transportalternativ än den traditionella bilen. Utöver klassiskt miljövänligare pendlaralternativ, såsom kollektivtrafik, blir det vanligare med el- eller hybridbilar för längre sträckor. Men elcyklar och elsparkcyklar är smarta alternativ som verkar vara här för att stanna.

Miljön och framtiden kräver att Sverige och världen minskar fossila utsläpp i snabb takt. Därför ligger det rätt i tid att välja ett miljövänligt transportalternativ. I framtiden siktar bilindustrin bland annat på att använda mer återvunnet material, och att kanske till och med kunna bygga en bil enbart av det. De som valt elbil innan bensin- och dieselpriserna sköt i höjden är troligen väldigt nöjda med sitt beslut både ur ekonomisk och miljömässig synpunkt. För dig som vill röra dig smidigt i stadsmiljö eller på landsbygden finns i stället elsparkcyklar hos Eltra i flera smarta modeller.

Elsparkcykel är ett miljövänligare alternativ

En elsparkcykel är perfekt som komplement till bilen, då du kan välja elsparkcykeln på kortare sträckor. Faktum är att du inte heller behöver vara rädd för att använda den på längre sträckor, då det finns elsparkcyklar med en räckvidd på 50 km och med en topphastighet på 30 km/h. Det går därför utmärkt att klara sig utan bil om jobb eller familjesituation inte kräver det. På så sätt drar man ner på användningen av diesel och bensin, vilket gynnar både plånbok och miljö.

Ekonomiskt och smidigt

Ingen har väl missat de höga drivmedelspriserna, som till och med fått långdistanspendlare att säga upp sig från sina jobb. Med tanke på hur billigt det är att ladda en elsparkcykel, är det inte svårt att förstå deras popularitet. Kanske är den största fördelen att det är så enkelt att ta dig till jobbet på elsparkcykeln. Till skillnad från en vanlig cykeltur kan du känna dig fräsch när du kommer fram. Fördelarna med elsparkcykel är alltså många, men kom ihåg:

• Att använda säkerhetshjälm
• Underhåll och utförande av eventuella reparationer
• Att läsa på om särskilda regler

Elsparkcykeln är alltså ett miljövänligt, ekonomiskt och smidigt transportsätt som kan ersätta bilen helt eller åtminstone underlätta för hushållen att dra ner på bilkörningen. För längre sträckor är kollektivtrafik ett bättre alternativ än bilen, och även här görs miljöinsatser såsom eldrivna bussar eller bussar som går på andra förnybara drivmedel. Du tar enkelt med dig elsparkcykeln på tåget eller bussen.